De A27 bij de Merwedebrug.
Volledig scherm
PREMIUM
De A27 bij de Merwedebrug. © ANP

Verbreding A27: vijftig keer bezwaar tegen tracébesluit

RAAMSDONKSVEER - Er zijn zo'n vijftig beroepen ingediend tegen het tracébesluit over de verbreding van de A27 en de aanpak van knooppunt Hooipolder. Dat laat Rijkswaterstaat desgevraagd weten.

Einde 2018 nam minister Cora van Nieuwenhuizen het tracébesluit over het bijna 50 km lange traject tussen Houten en Hooipolder. De meeste beroepschriften richten zich niet zozeer tegen de aanpak van de wegen, maar focussen zich meer op de gevolgen van de verbreding van de snelweg. Volgens Rijkswaterstaat komt het gros van de bezwaren van bedrijven en gaan deze over de aankoop van grond. Daarnaast is de verwachte toename van geluidhinder een punt van zorg.  

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”