Verbranden Smulnar Oosterhout gaat definitief niet door

Video'sOOSTERHOUT - De popverbranding van de Smulnar op carnavalsdinsdag op de Markt van Kaaiendonk gaat definitief niet door. Ondanks de 1201 handtekeningen die het actiecomité in een week tijd heeft opgehaald, blijft burgemeester Mark Buijs bij het besluit dat in april vorig jaar door zijn voorganger Fränzel is genomen. Buijs ‘hoopt dat er een nieuwe traditie geboren wordt.’

‘Het doet pijn bij de mensen’

Quote

Ik ben zelf met carna­valstra­di­ties opgegroeid en besef dat het pijn doet.”

Burgemeester Mark Buijs.

Initiatiefnemer voor het behoud van de popverbranding, Thom van Vugt, overhandigt de handtekeningen maandagmiddag samen met acht medestanders in de hal van het stadhuis aan de burgemeester. Van Vugt doet zijn best om Buijs te overtuigen. ,,Het leeft heel erg in Kaaiendonk. Het is ook een mooie traditie. Steeds meer tradities worden afgeschaft. Dat doet pijn bij de mensen.” 

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.