Volledig scherm
Archiefbeeld RFC tegen ONI © EDWIN WIEKENS

Veerse fusieclub RFC kiest voor zaterdagvoetbal

RAAMSDONKSVEER - Voetbalclub RFC gaat vanaf komend seizoen prestatievoetbal op zaterdag spelen. Dat heeft een meerderheid van de leden besloten. RFC is een fusie van de Veerse verenigingen Good Luck (zaterdag) en Veerse Boys (zondag). Het afgelopen jaar speelde de club met een eerste elftal op zaterdag en zondag. 

Beide teams spelen in de vierde klasse. De keuze voor zaterdag of zondag is een gevoelig thema binnen RFC. Dat beseft voorzitter Gerben van Herwijnen. "Intern is er commotie geweest, op sociale media zijn er prikken over en weer geweest. We snappen dat er mensen teleurgesteld zullen zijn." 

Opzeggingen

Van Herwijnen weet ook dat de beslissing leidt tot mensen die hun lidmaatschap opzeggen. "Andere fusieclubs hebben dit vooraf al aangekondigd: dat gaat gebeuren. Je moet door die zure appel heen bijten. Op korte termijn kost het je leden."

264 leden stemden voor zaterdag, 195 voor zondag. Met de keuze voor zaterdagvoetbal zet RFC een streep door diverse derby's. Zo spelen Raamsdonk, Right-Oh, Be-Ready, TSC en VV Oosterhout zondagvoetbal. "Dat is jammer. Wellicht betekent het ook dat we kantine-inkomsten gaan missen. Dat is moeilijk in te schatten. Een voordeel van zaterdagvoetbal is dat er een natuurlijke verbinding kan ontstaan binnen de vereniging, omdat je niet op twee dagen voetbalt. Ook is het best een uitdaging om het met vrijwilligers voor elkaar te krijgen als je op zaterdag en zondag speelt."

Quote

Andere fusieclubs hebben opzeggin­gen aangekon­digd. Je moet door die zure appel heen bijten. Op korte termijn kost het je leden

Gerben van Herwijnen

Seniorenvoetbal op zondag blijft mogelijk, alleen is er dan geen prestatievoetbal meer. "We doen daarom een beroep op het gezond verstand van onze leden en vragen een ieder hier dan ook rekening mee te houden en elkaar de hand te reiken. Stop met terugkijken en richt de blik vooruit op een mooie toekomst voor onze jeugd en RFC."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement