Volledig scherm
Rijen - Angèle Knaapen heeft het Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) en kan daardoor géén gewone schoenen aan haar rechtervoet verdragen. Iemand intressen in damesschoenen - enkel rechts - maatje veertig? © FOTO: RAMON MANGOLD/ PIX4PROFS

Veel reacties op oproep voor Rijens voetmaatje

RIJEN - Een voetmaatje heeft zich nog niet gemeld voor Angèle Knaapen uit Rijen. Wel heeft ze veel reacties gekregen op haar probleem dat ze altijd twee schoenen moet kopen, terwijl ze er maar één nodig heeft. ,,Van mijn merk Wolky kreeg ik bericht dat ik er de volgende aankoop maar één hoef te kopen.'' 

Door de aandoening Centraal Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) aan haar rechtervoet kan Angele Knaapen alleen links een schoen dragen. De rechterschoen gaat uiteindelijk dus ongebruikt in de kliko, want ze heeft niemand gevonden die alleen een rechterschoen van maat 40 zoekt. 

Diagnose

Dat verhaal in deze krant en de kranten van de persgroep maakte wat los. Gisterochtend was ze niet thuis. Dat was jammer want dan had Knaapen via Radio2 nog meer aandacht kunnen vragen voor CRPS. ,,Ze wilden me in de uitzending, maar ik zag het te laat.''  Jaarlijks krijgen 4300 mensen die diagnose gesteld in voet, pols of ander lichaamsdeel. Wel is Omroep Brabant nog langs geweest en heeft ze heel veel reacties gekregen van vrienden, bekenden en de badmintonclub in Rijen waar ze vanuit de rolstoel aangepast badminton speelt .   

Rechterschoenen

Dat er nog niemand is gevonden die dezelfde schoenmaat en een beschikbare rechtervoet heeft, vindt ze wel jammer. Ze sluit niet uit dat zich alsnog iemand meldt voor de zeven spiksplinternieuwe rechterschoenen die ze heeft staan. En wie weet kunnen ze samen schoenen gaan kopen. 

Het meest verrast is ze door de reactie van 'haar' merk Wolky. ,,Ik heb gehoord dat ik bij de volgende aankoop één schoen mag uitkiezen.'' Of dat voor de helft van de  prijs weet ze niet. De pr-afdeling van Wolky was niet bereikbaar voor een toelichting.