Volledig scherm
Een stok wordt veiliggesteld. © Jeroen Stuve/Maric Media

Vechtpartij met stokken tussen Somaliërs en bewoners in Rijen: drie aanhoudingen

RIJEN - Drie personen zijn aangehouden door de politie na een matpartij met stokken aan de Van Slingelandthof in Rijen. Het gaat om drie personen uit het bij de vechtpartij betrokken Somalische familie.

Twee mensen raakten gewond bij de vechtpartij die donderdag eind van de middag uitbrak tussen een groot Somalisch gezin en andere bewoners.

De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Veel buurtbewoners waren getuige van de knokpartij. 

De politie was met veel agenten ter plaatsen en heeft twee kinderen aangehouden. Dat gebeurde na het zien van videobeelden die door een omstander waren gemaakt.  

De daders zouden met stokken de buurtbewoners te lijf zijn gegaan. In de omgeving werd een stok gevonden die in tweeën was gebroken. 

Volgens betrokkenen heerst er al langer onrust in het hofje tussen de Somaliërs en de overige bewoners. Het gezin woont met meer dan tien kinderen in een eengezinshuis in het hofje. 

De melding van de knokpartij, waarbij een tiental mensen elkaar met stokken te lijf gingen, kwam om 16.57 uur bij de meldkamer binnen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was de situatie volgens politiewoordvoerder Eric Passchier weer redelijk rustig. 

Volledig scherm
Een jongeman wordt aangehouden. © Jeroen Stuve/Maric Media
Volledig scherm
Consternatie in de buurt. © Jeroen Stuve/Maric Media
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement