Volledig scherm

Van der Valk aast op Tulip Inn Oosterhout

OOSTERHOUT - Binnenkort wordt bekend of het Tulip Inn hotel in Oosterhout, inclusief het restaurant, wordt verkocht aan Gr8 Investments, een investeringsmaatschappij die gelieerd is aan de Van der Valkfamilie. De families Van der Valk en Van den Nieuwenhuijzen hebben een bod gedaan op elf restaurants en zeven hotel-restaurants langs snelwegen in Nederland, onder meer Tulip Inn bij de A27 in Oosterhout, van eigenaar Autogrill.

Het bod van Van der Valk ligt op dit moment bij de ondernemingsraad van het Italiaanse horecaconcern Autogrill. Als de koop doorgaat, dan is dat goed nieuws voor de Oosterhoutse binnenstad.

Stadsmanager Stefan van Aarle: "Van der Valk is duidelijk een slag aan het maken in Nederland. Als deze koop doorgaat, dan kan dat goed uitpakken voor Oosterhout. Als binnenstad is het dan zaak om er bovenop te zitten en de samenwerking met de nieuwe eigenaren te zoeken." Ook de horeca en de gemeente staan positief tegenover de mogelijke overname.

Ook in Bergen op Zoom staat een Tulip Inn hotel van Autogrill. In Zevenbergen, Bosschenhoofd en Breda staan Golden Tulip hotels, maar die hebben een andere eigenaar.