Volledig scherm
Rob Huijben, CDA, Dongen © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Valse aangifte bedreiging: raadslid stapt op en begint eigen partij

DONGEN - Voordat zijn eigen partij CDA een besluit kan nemen over zijn aanblijven, heeft gemeenteraadslid Rob Huijben de partij verlaten en snel een eigen partij opgericht. Huijben heeft burgemeester Marina Starmans-Gelijns dinsdag ingelicht dat hij als eenmansfractie in de gemeenteraad blijft. Dat gebeurt onder de naam PRO Dongen.

Huijben wordt verdacht van het doen van valse aangifte van bedreiging in de periode 2013 tot en met 2016. Het Openbaar Ministerie heeft voor deze verdenking vervolging ingesteld. Zijn partij het CDA heeft grote moeite om met een oordeel te komen over de kwestie. 

Jongste

Donderdag werd bekend dat het raadslid wordt vervolgd, sindsdien heeft het CDA-bestuur een beslissing over zijn aanblijven tweemaal uitgesteld. Maandag nog berichtte voorzitter Jan Megens dat woensdag duidelijkheid volgt. Hij is daarbij geholpen door Huijben die uit eigener beweging opstapt.

Huijben presenteert PRO Dongen als 'de jongste politieke beweging van de Dongense gemeenteraad. PRO Dongen wil zich inzetten voor de belangen van alle mensen van Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart. Van jong tot oud, van arm tot rijk en van links tot rechts.' Zowel Huijben als Megens waren dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement