Oosterhout - Marjon en Kees Luijten en hun zoon Bram werken alledrie op corona-afdelingen. Marjon in het Amphia in Breda en Kees en Bram in het TweeSteden-ziekenhuis in Tilburg. Hier zitten ze aan de keukentafel in hun huis in het centrum van Oosterhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Oosterhout - Marjon en Kees Luijten en hun zoon Bram werken alledrie op corona-afdelingen. Marjon in het Amphia in Breda en Kees en Bram in het TweeSteden-ziekenhuis in Tilburg. Hier zitten ze aan de keukentafel in hun huis in het centrum van Oosterhout. © Pix4Profs / Johan Wouters

Vader, moeder én zoon strijden tegen corona: ‘We voelen de urgentie om te helpen’

OOSTERHOUT - Met drie gezinsleden aan het werk in de frontlinie van de coronacrisis probeert de Oosterhoutse familie Luijten het hoofd koel te houden. ,,Werk en privé lopen de afgelopen weken door elkaar. Alles staat in het teken van corona.”

Quote

Wij zorgen dat we ons in het ziekenhuis goed beschermen, zodat je bij ons misschien wel veiliger bent dan in de supermarkt.”

Marjon Luijten, Cohortafdeling Amphia Breda.

Met 37 jaar ervaring op de afdeling cardiologie van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg is Kees Luijten (58) wel wat gewend. De taferelen die hij sinds de coronacrisis ziet, zijn van een andere orde. Ze grijpen hem aan. Dat geldt ook voor zijn vrouw Marjon en zijn zoon Bram die sinds kort op corona-afdelingen in Breda en Tilburg werken. Dochter Ankie woont niet meer huis. Zij zit niet in de zorg. Ze werkt in een winkel.