De opening van het Klapperen gebeurt in Eurovisie Songfestival stijl inclusief vlaggetjes. Burgemeester Mark Buijs komt op met beveiliging.
Volledig scherm
PREMIUM
De opening van het Klapperen gebeurt in Eurovisie Songfestival stijl inclusief vlaggetjes. Burgemeester Mark Buijs komt op met beveiliging. © Pix4Profs/René Schotanus

Utjeurovisie Klapperfestival hoort in Oosterhout

OOSTERHOUT - Dat Oosterhout Utjeurovisie Klapperfestival heeft binnengehaald ging niet zonder slag of stoot. En de inwoners zullen dat nog wel gaan merken; het bidbook dat de gemeente indiende was een dure.

,,Er komt daarom geen nieuw gemeentehuis. Er zullen twee wethouders moeten aftreden en de parkeertarieven zullen flink gaan stijgen”, grapte burgemeester Mark Buijs zaterdagavond in een volgepakt café De Stapmolen. Hondertachtigmiljoen mensen wereldwijd waren getuige van de opening van het spektakel. Welkom in de Ziggomolen.

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.