Volledig scherm
Marek Vis gaat na 212 kilometer over de denkbeeldige finish © Familie Vis

Ultraloper Marek Vis uit Terheijden loopt 212 kilometer voor actie ‘Klaar met plastic!!!’

TERHEIJDEN - Ultraloper is Marek Vis (41) al geruime tijd. Maar dat wil niet zeggen dat de 212 kilometer die hij dit weekeinde liep in zijn woonplaats Terheijden een peulenschilletje is. “Hij is gewend om over onverharde paden te lopen, nu is het steen en asfalt. En 221 keer hetzelfde rondje van 960 meter, dat is zowel fysiek als mentaal zwaar”, vertelt zijn vrouw Wendy Vis-Feskens, terwijl Marek aan zijn laatste vijf rondes begint.

Plastic

Vrijdagochtend om 8.00 uur is hij begonnen aan zijn tocht waarmee hij geld wil inzamelen voor de via het Wereld Natuurfonds gestarte actie ‘Klaar met Plastic!!!, waarmee hij en zijn vrouw aandacht vragen voor het mondiale probleem van plastic in de zeeën.

“Hij heeft vrijwel non-stop gelopen. Vannacht heeft hij welgeteld zeven minuten op een matje gelegen en misschien vijf minuten geslapen. Daarna ging hij meteen weer verder.”

Vijfdubbele marathon

Vis hoefde de vijfdubbele marathon niet in zijn eentje te doen. Er was publiek én er waren andere atleten die delen met hem meeliepen. “Vooral ultralopers uit België”, zegt Wendy. “Dat was tot 03.30 uur. Daarna hebben we met zijn tweetjes drie uur samen gelopen, omdat de rest ging slapen. Vanaf 06.30 uur sloten anderen weer aan.”

Ruim 2000 euro

Zaterdagmiddag om 14.32 uur, na in totaal 30 uur en 32 minuten gaat Marek voor de laatste keer over de finish en blijkt het totaal opgehaalde bedrag liefst 2.026,15 euro te zijn.

Mensen kunnen overigens nog tot 21 september geld doneren.