Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

Uitreiking schaakdiploma leerlingen SKOD Drimmelen

MADE - Wat is schaakmat en wat kan je met een pion? Op die vragen kunnen 27 leerlingen van zes basisscholen uit de gemeente Drimmelen antwoord geven. Zij kregen vrijdag hun schaakdiploma uit handen van wethouder Hans Kuijpers en schaakdocenten René Gosens en Peter van den Hout.

De leerlingen volgen op vrijdag tijdens de reguliere lessen een pluspakket. Schaken is een van de vakken. De kinderen die aan deze plusklas meedoen zitten in groep 5 tot en met 7 en zijn begaafd of hoogbegaafd. René Gosens die zelf veertig jaar op het Dongemond college voor de klas stond, werk graag met deze groep. "Ze vervelen zich vaak op school en zijn daarom blij dat ze lessen op hun eigen niveau krijgen. Wij dagen ze uit om hun denkvermogen te verbeteren."

De lessen worden gegeven op basisschool De Stuifhoek in Made. Ook de andere basisscholen onder het overkoepelende Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen (SKOD) doen mee; De Elsenhof uit Wagenberg, De Zonzeel en De Zeggewijzer uit Terheijden en ook uit Made De Lage Weide en Den Duin.

"Schaken lijkt oubollig", zegt Gosens. "Maar als je het op een leuke manier uitlegt, slaat het echt wel aan."