Volledig scherm
De Oosterhoutse Trail gaat door, maar dan half september. Een foto van de organisatie tijdens de voorbereiding in 2018. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

Uitgestelde Oosterhoutse Trail gaat op herkansing

OOSTERHOUT - Afgelast vanwege de hitte in juni, toe aan een herkansing half september. De Oosterhoutse Trail kent zaterdag 14 september de vijfde editie. ,,Hopelijk op een iets minder warme dag”, zegt Peter Vermonden namens de organiserende atletiekvereniging Scorpio. 

In de laatste week van juni keek Peter Vermonden heel vaak naar het weerbericht. ,,Gelukkig hebben we op tijd besloten om het niet door te laten gaan. Het was best wel heftig. Als we tot het laatste moment hadden gewacht, dan was het een drama geweest.” Zaterdag 29 juni werd het uiteindelijk ruim 35 graden in Oosterhout en omgeving. ,,Dat was veel te gek geweest. Niet alleen voor de deelnemers, ook voor vrijwilligers die de hele dag in de hitte moeten staan.”

Kalender

Toen kwam het volgende probleem: een nieuwe datum. Op de kalender staarde Vermonden zich suf, zoekend naar een dag met nog enigszins lucht. ,,September is een enorm drukke evenementenmaand.” 14 september werd het. ,,Al is er altijd een deel dat voor die dag al iets anders gepland heeft.”

Het verplaatsen van de Trail, een hardloopevenement over grotendeels onverharde wegen, was nog wel wat werk. ,,In principe is het draaiboek hetzelfde. Maar we hebben de vergunning opnieuw aan moeten vragen.”

‘Mooie route‘

De Trail kent ten opzichte van voorgaande jaren een noviteit: de lange afstanden vertrekken op een andere locatie. De 25 en 18 km starten bij de Seterse Hoeve, alleen de 8 km begint gewoon bij ATV Scorpio. Met bussen worden deelnemers aan de lange afstand naar de Seterse Hoeve gebracht. Tot nog toe hebben ruim tweehonderd hardlopers zich aangemeld. ,,Het is een hele mooi en afwisselende route”, belooft Vermonden. Meer informatie is te vinden op: www.oosterhoutsetrail.nl