In de verenigingshal van carnavalsclub Van de Partij bouwt een jonge bouwploeg Dongenaren (tussen 13 en 17 jaar) aan hun eerste wagen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de verenigingshal van carnavalsclub Van de Partij bouwt een jonge bouwploeg Dongenaren (tussen 13 en 17 jaar) aan hun eerste wagen. © Pix4Profs/Jan Stads

Uitbundig feest in Peeënrijk: ‘Is hier openbaar carnaval?’

Met ruim zestig aangesloten carnavalsverenigingen en tien kapellen wordt carnaval in het Dongense Peeënrijk opvallend uitbundig gevierd.

  1. Dj's zwoegen de festivalloze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenvaller, maar ook een mentale’
    PREMIUM

    Dj's zwoegen de festivallo­ze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenval­ler, maar ook een mentale’

    De festivalzomer is voor dj's bij uitstek de belangrijkste periode van het jaar. Met meerdere shows per week in binnen- en buitenland is het niet alleen het uitgelezen moment om te zien hoe het publiek reageert op nieuwe muziek, het is ook de periode waarin gouden bergen verdiend worden. Hoe anders is dat dit jaar. Nagenoeg alle festivals zijn afgelast en veel dj's zwoegen voor hun inkomsten, die ze door de coronacrisis steeds verder zien teruglopen. Wanneer ze weer aan de bak kunnen, weet niemand: ,,Ik ga er niet vanuit dat alles snel weer normaal zal zijn, ook economisch niet.”