In de verenigingshal van carnavalsclub Van de Partij bouwt een jonge bouwploeg Dongenaren (tussen 13 en 17 jaar) aan hun eerste wagen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de verenigingshal van carnavalsclub Van de Partij bouwt een jonge bouwploeg Dongenaren (tussen 13 en 17 jaar) aan hun eerste wagen. © Pix4Profs/Jan Stads

Uitbundig feest in Peeënrijk: ‘Is hier openbaar carnaval?’

Met ruim zestig aangesloten carnavalsverenigingen en tien kapellen wordt carnaval in het Dongense Peeënrijk opvallend uitbundig gevierd.

Wethouder René Jansen, die ooit vijf jaar als prins Andreo LXVIII de leutscepter heeft gezwaaid, is blij met de vitaliteit van het plaatselijke carnaval. ,,Dongen mag trots zijn op de evenementen die hier plaatsvinden. Daar is carnaval er een van. Petje af voor de huidige raad van elf die na jaren van afwezigheid een hofkapel met 25 muzikanten op de been weet te brengen.”

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.