Volledig scherm
De eerste editie van het Wandel Challenge Drimmelen, 6 mei komt er een vervolg. © Caroline van Schubert

Twintig weken wandelen: voor een betere gezondheid, tegen eenzaamheid of gewoon, omdat het leuk is

DRIMMELEN - De Drimmelense Wandel Challenge gaat maandagavond 6 mei van start met een vernieuwd concept: meer zelfstandigheid voor de wandelaars en meer vertrekpunten.

Twintig weken wandelen: voor een betere gezondheid, tegen eenzaamheid of gewoon, omdat het leuk is. De Wandel Challenge van de gemeente Drimmelen krijgt na een succesvolle eerste editie een vervolg.

1, 3 of 5 kilometer 

Met wederom routes van 1, 3 of 5 kilometer heeft deze editie hetzelfde uitgangspunt, maar wel in een vernieuwd jasje. ,,We gaan meer maatwerk leveren'', zegt buurtsportcoach Femke Selders.

,,Afhankelijk van de behoefte van de groep loopt er wel of geen zorgprofessional mee.'' Ook is er meer vrijheid om als groep zelf de route te bepalen.

Quote

Afhanke­lijk van de behoefte van de groep loopt er een zorgprofes­si­o­nal mee

Femke Selders, Buurtsportcoach

Een soort extra spreekuurtje

Bij de eerste challenge liep er altíjd een professional mee. ,,Als een soort extra spreekuurtje, zodat mensen op een laagdrempelige wijze vragen konden stellen.'' En hoewel het aantal inschrijvingen hoger was dan ze verwachtte, werd daar uiteindelijk maar weinig gebruik van gemaakt.

Vorig jaar waren er zes wandelgroepen in de Challenge, zelf liep Selders toen 120 keer mee. ,,We hadden het beloofd, dus we deden het ook. Maar het moet wel te behappen blijven.''

Groepjes in alle dorpskernen

De invulling van de challenge dit jaar is iets vrijer. Maar, benadrukt Selders: ,,Waar het nodig is, zijn we er zeker bij. En anders zijn er nog opties zoals telefonische bereikbaarheid.''

Vorig jaar werd er alleen vanuit Made en Terheijden op de maandagavonden gewandeld. Selders hoopt nu op groepjes in alle dorpskernen van de gemeente Drimmelen. Op donderdag 18 april om 19.30 is er in het gemeentehuis in Made een informatieavond over de Wandel Challenge.

  1. OH Ares brengt fans uit heel Nederland naar Oosterhout en wil de stad wat teruggeven
    VIDEO

    OH Ares brengt fans uit heel Nederland naar Oosterhout en wil de stad wat teruggeven

    OOSTERHOUT - ,,In dit park hebben Eli (zijn manager), Dennis (zijn dj) en ik onze toekomst uitgestippeld. Dat maakt het echt bijzonder", glundert Rens Ottema, alias Ares, nog na. Hij trad zondagmiddag op op het Parkfeest Oosterhout, in het Slotpark. Een thuiswedstrijd. ,,Ik heb een behoorlijk vaste groep fans die me overal naartoe volgen, dat maakt het nu anders dan de eerdere keren dat ik hier stond. Ik voelde wat minder bewijsdrang, had er meer plezier in."