Volledig scherm
© ANP

Twijfeltrucker 3e in race 'Woord van het jaar'

WERKENDAM - Het in Gorinchem ontstane woord Twijfeltrucker heeft de derde plaats behaald bij de Woord van het jaar-verkiezing van Van Dale, in de categroei economie. Dat is vanochtend bekend gemaakt.

Twijfeltrucker nam het in de categorie economie onder meer op tegen flexverslaving en kwakkelbank. Het woord van het jaar 2016 werd treitervlogger. Een twijfeltrucker is volgens de Van Dale een vrachtwagenchauffeur die als gevolg van gebrekkige bewegwijzering bij omleidingsroutes de weg niet kan vinden en daardoor een onzekere rijstijl heeft.

Het woord ontstond in Gorinchem door de afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer. Het werd geïntroduceerd door de Verkeers Informatie Dienst.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.