Tweelingbroers Piet en Cees Oomen (80) bij de Adrianus Oomen-boom, vernoemd naar hun vader die sneuvelde in de TWeede Wereldoorlog.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweelingbroers Piet en Cees Oomen (80) bij de Adrianus Oomen-boom, vernoemd naar hun vader die sneuvelde in de TWeede Wereldoorlog. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Tweelingbroers (80) strijden tegen gemeente voor eerherstel gesneuvelde vader in Molenschot

MOLENSCHOT - De tweelingbroers Piet en Cees Oomen (80) uit respectievelijk Rijen en Dorst strijden nog altijd voor eerherstel van hun vader Adrianus Oomen uit Molenschot. Ze hebben bewijs dat hij op 12 mei 1940 sneuvelde als soldaat en niet als deserteur. 

 1. Ideaal trouwjaar valt in duigen: ‘Voor ons is deze tijd behoorlijk verschrikkelijk’
  PREMIUM

  Ideaal trouwjaar valt in duigen: ‘Voor ons is deze tijd behoorlijk verschrik­ke­lijk’

  2020 zou hét trouwjaar worden, met bijzondere data als 02-02-2020 en 20-02-2020, een droom voor getallenfetisjist. Mensen durfden twaalf jaar na de financiële crisis weer geld uit te geven aan de mooiste dag van hun leven. Ideale omstandigheden de trouwbranche dus, tot corona roet in het eten gooide. Aan het eind van het trouwseizoen maken we met ondernemers de balans op. ,,Je kunt bij de pakken neerzitten, maar dat heeft geen effect.”
 2. Warmste 15 september ooit gemeten: recordmeting uit 1929 sneuvelt door 35,1 graden in Gilze-Rijen
  UPDATE

  Warmste 15 september ooit gemeten: recordme­ting uit 1929 sneuvelt door 35,1 graden in Gil­ze-Rij­en

  GILZE-RIJEN - Deze Prinsjesdag gaat de boeken in als de warmste 15 september ooit gemeten. Aan het begin van de middag brak Gilze-Rijen met 31,9 graden al het lokale record. Later op de dag steeg het kwik zelfs naar 35,1 graden. Een absoluut warmterecord voor de maand september, waar het tot vandaag nog nooit warmer dan 35 graden werd. Het vorige record stond op 34,2 gemeten in Maastricht in september 1929.