Volledig scherm
© Tom van der Put / MaRicMedia

Twee mensen gewond bij botsing Hoevestraat Oosterhout

OOSTERHOUT - Op de T-splitsing van de Hoevestraat met de Wethouder van Dijklaan en de Ketenbaan in Oosterhout heeft woensdag rond het middaguur een aanrijding tussen twee auto's plaatsgevonden.

De auto's zijn zo goed als frontaal tegen elkaar gereden, de schade aan de beide voertuigen is groot. De auto's kwamen elkaar tegemoet op de weg tussen Dorst en Oosterhout. Ter hoogte van de Hoevestraat botsten ze door nog onbekende reden op elkaar. Twee mensen zijn met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de weg tussen Dorst en Oosterhout tijdelijk afgesloten in verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

  1. Dit weten we tot nu toe over knooppunt Hooipolder en het sluipverkeer

    Dit weten we tot nu toe over knooppunt Hooipolder en het sluipverkeer

    1. Hooipolder op de schop Knooppunt Hooipolder gaat op de schop. Tussen 2027 en 2029 wordt een nieuw knooppunt opgeleverd. Daarbij komt er een verbindingsboog vanuit de A59 (Zonzeel) naar de A27 (richting Gorinchem). Een flink aantal verkeerslichten verdwijnt. Ook vervallen op- en afrit 34 bij Raamsdonksveer. Dat laatste zorgt voor extra sluipverkeer: automobilisten verlaten voortaan bij afrit 33 (Waspik) de A59 om richting Raamsdonk en Raamsdonksveer te gaan. Het aantal extra voertuigbewegingen in Waspik en Raamsdonk neemt op een dag met enkele duizenden toe, volgens berekeningen.