Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Twee hoogbejaarde vrouwen uit Oosterhout slachtoffer geworden van babbeltruc

OOSTERHOUT - Twee hoogbejaarde vrouwen uit Oosterhout zijn afgelopen donderdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een verdachte sloeg bij beide vrouwen via dezelfde werkwijze toe, meldt de politie.

De verdachte, een vrouw, stelde zich voor als een gemeentemedewerkster genaamd Marion. Ze vertelde dat ze in het belang van ouderen langskwam en kreeg vervolgens een rondleiding door de woning. Terwijl ze in het huis aanwezig was, werden er spullen ontvreemd. Bij één van de slachtoffers werd geld gestolen, bij het andere slachtoffer ging het om sieraden. 

Beide slachtoffers geven volgens de politie aan dat ze de vrouw constant in de gaten hebben gehouden. De verdachte kreeg waarschijnlijk hulp van een medeverdachte.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.