Volledig scherm
Ongeluk op de A27 bij Oosterhout. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Twee doden bij auto-ongeluk Oosterhout: 1400 euro boete

OOSTERHOUT/BREDA - De Franse bestuurder van een auto die op 29 april op de A27 bij Oosterhout over de kop sloeg met twee dode inzittenden tot gevolg, heeft vrijdag van de rechtbank in Breda een boete gekregen van 1400 euro. Ook krijg hij een rijverbod van drie maanden.

Quote

Mogelijk is de bestuurder in slaap gevallen

Volgens de rechtbank is hij in juridische zin niet schuldig aan het ongeluk. De Fransen waren 's ochtends om 2.30 al vertrokken vanuit Parijs naar Amsterdam. Daar waren ze een dag en aan het begin van de avond reden ze weer terug. Mogelijk is de bestuurder in slaap gevallen. 

Over de kop

Hij kwam links in de berm terecht, raakte in een slip en klapte aan de andere kant van de weg de vangrail. Daardoor stuiterde de auto over de kop. Twee vrienden van de bestuurder kwamen om het leven.

Volgens de rechtbank is echter onduidelijk waar het ongeluk precies door is ontstaan. Een snelheidsovertreding, alcohol- of drugsgebruik, een telefoon in handen: het is allemaal niet gebleken. Daardoor is hij alleen veroordeeld voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Daarvoor zijn de straffen alleen veel lager.

De opgelegde straf is hetzelfde als de eis.