Volledig scherm
© Politie

Topsnelheid van 134 km/u bij verkeerscontrole op weg tussen Oosterhout en Raamsdonksveer

OOSTERHOUT - Drie bestuurders kregen dinsdagmiddag tijdens een verkeerscontrole op de weg tussen Oosterhout en Raamsdonksveer een bekeuring wegens te hard rijden.

Om de verkeersveiligheid te bevorderen werd onder meer gecontroleerd op snelheid door middel van een lasergun. Van de personen die een bekeuring ontvingen maakte een bestuurder het het bontst door liefst 134 kilometer per uur te rijden. De maximumsnelheid is daar 80 kilometer per uur.

Daarnaast zijn bekeuringen geschreven voor onder meer het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden, gladde banden en onjuist gebruik van de hulpkoppeling bij een aanhangwagen.

De controle vond plaats op zowel de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer als de Oude Veerseweg in Oosterhout. Beide wegen gaan in elkaar over. Op deze weg zijn de laatste tijd diverse, soms ernstige ongevallen gebeurd.

Naar aanleiding daarvan kwam Huseyin Caner in actie. Zijn vriend Ergün Sondaç kwam op deze weg om het leven kwam bij een ongeluk. Sindsdien eist hij maatregelen bij de betrokken gemeenten.