Ton van Tilburg: Dongense bluesman in hart en nieren

necrologieDONGEN - Ton van Tilburg, bestuurslid van Blues Promotion Dongen, is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij gold tot ver buiten Dongen als een bluesman in hart en nieren. 

Na een moeizaam begin maakte Van Tilburg ruim dertig jaar geleden met de Blues Promotion een doorstart in De Gouden Leeuw. Het werd een groot succes. Volgens bluesgiganten groeide De Gouden Leeuw uit tot de 'bluestempel' van Holland. 

Volledig scherm
Ton van Tilburg. © Blues Promotion

Twee jaar geleden nam Sander van Tilburg het stokje van zijn vader over. Ton was maar amper met pensioen toen hij ziek werd. Volgens voorzitter Peter Nooten van Blues Promotion moest Ton van Tilburg 'beetje bij beetje inleveren totdat er niets meer in te leveren viel'.

Komende zaterdag wordt afscheid genomen van deze markante man die vrijwel bij elke Dongenaar bekend is. Samen met zijn vrouw Maureen trok hij de kar bij Blues Promotion. Hij was actief bij verschillende lokale organisaties, waaronder Amarant. Daar werkte hij als vrijwilliger. Daarnaast was hij grafisch ontwerper. 

Als bluesman was hij in zijn Dongen op zijn best. Nooten: ,,Hij kon genieten als het bestuur naar andere optredens of festivals ging om indrukken op te doen, maar hier liep hij als een pauw zo trots tussen de vele bluesliefhebbers die hij in de loop der jaren had leren kennen. Een schouderklopje hier en woordje daar. Ton genoot als het publiek uit zijn dak ging. Altijd met zijn camera in de aanslag om mooie plaatjes te schieten.'' 

Veel van die mooie momenten zijn nog te zien in de zaal van De Gouden Leeuw. 

  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.