Volledig scherm
Bekendmaking nieuwe prins carnaval in Made. Vanaf nu zwaait prins Tommes dun Irste er de scepter. © Pix4Profs / Johan Wouters

Tommes dun Irste prins van De May

MADE - Tommy Hendriks (28) is de nieuwe prins carnaval in Made. Prins Tommes dun Irste  werd zaterdag in De Mayboom geïntroduceerd als opvolger van Prins Jannes dun Irste (John van Vugt), die vier jaar de scepter heeft gezwaaid over De May. 

Van Vugt is gestopt als prins omdat hij die functie niet kon combineren met het wethouderschap van Geertruidenberg, dat hij sinds dit jaar bekleedt. Hendriks is in het dagelijks leven mede-eigenaar van evenementenbureau Polderevents in Wagenberg. 

Zaterdag was ook de Schretstraid: de verkiezing van hét Madese carnavalslied voor 2019. Uit twaalf deelnemers kwam de Prinselijke Hofkapel De Blaoskaffers als winnaar uit de bus met het lied ‘Proost'. De hofkapel versloeg in de finale Ut Mays Vatje en CV de Plakkers. 

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.