Volledig scherm
PREMIUM
Theo Donkers (l.) van Toerlezjoere (Gilze en Rijen) en Lammert Westra van Toerisme Alphen-Chaam bij het Ossegoor op de grens van beide gemeenten. Het ven ligt aan de kruising van de Oude Maastrichtsebaan en het Geuzenpad. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Toerisme Gilze en Rijen en Alphen-Chaam fuseren in De Baronie

GILZE EN RIJEN/ALPHEN-CHAAM - De toeristische verenigingen Toerlezjoere van Gilze en Rijen en Toerisme Alphen-Chaam gaan fuseren. Onder de nieuwe naam Toerisme De Baronie - met als ondertitel Toerlezjoere in Brabant - gaan ze verder. Doel: ‘Beleef Brabant’ uitdragen.  

De 150 leden van Toerisme De Baronie zijn actief in het gebied tussen Tilburg, Breda en Turnhout. Ook Dongen en Oosterhout tellen mee. In 2014 begon Toerlezjoere in Gilze en Rijen. Alphen-Chaam werkte ook zelfstandig. Toerlezjoere zocht snel samenwerking met ondernemers in het toerisme, van campings, hotels en bijenfarm tot pannenkoekenrestaurant en horeca. 

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.