Volledig scherm
Het IJsplein vond de afgelopen jaren telkens plaats in de Koloszaal in Raamsdonksveer. © EDWIN WIEKENS

Toch schaatsen tijdens kerstvakantie in Raamsdonksveer, wel op een andere plek

RAAMSDONKSVEER - Het Veers IJsplein gaat toch door. Net als in voorgaande jaren moest de organisatie alle zeilen bijzetten om alles rond te krijgen. "Maar de kogel is door de kerk", zegt Jan Kievith namens het bestuur. "We hebben nog een gat in de begroting van 3.000 tot 4.000 euro, maar dat gat denken we wel dicht te krijgen met sponsors en donateurs."

Ook heeft het Veerse IJsplein een nieuwe locatie: bij handbalclub HMC, aan de rand van Raamsdonksveer. De afgelopen jaren kon er tijdens de kerstvakantie telkens geschaatst worden in de Koloszaal, maar de laatste maanden moest het bestuur zoeken naar een nieuwe plek. 

"Dat was voor ons prioriteit: de locatie veiligstellen", zegt Kievith. "Het complex geldt nu als evenemententerrein, dus dat betekent dat er gebruik kan worden gemaakt van horeca. HMC gaat de kantine openen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen."

Permanent
Er komt een overkapping, waardoor onder alle weersomstandigheden geschaatst kan worden. Mocht de samenwerking tussen HMC en 't Veerse IJsplein goed bevallen, dan wordt het handbalterrein mogelijk een vaste thuishaven voor de ijsbaan. 

"De organisatie wordt dan een stuk simpeler, dan ken je het kunstje", stelt Kievith. De opening van het IJsplein is op zaterdag 23 december voor het publiek.  Schaatsen kan de gehele kerstvakantie. Kinderen kunnen gratis schaatsen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement