Volledig scherm
Ad Valk op een vrijwel lege parkeerplaats. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Toch borden langs A59 en A27 voor Napoleon in Hank

HANK - Eigenaar Ad Valk van wegrestaurant Napoleon in Hank krijgt alsnog de door hem gevraagde borden langs de A59 en A27.

Op de A27, nog voor knooppunt Hooipolder, komt een bord met daarop een verwijzing dat wegrestaurant Napoleon open is. Ook wordt daarop het BP-tankstation De Keizer genoemd. Ook langs de A59 komen borden: één aan de oostkant, één aan de westkant van de A27.

Dat heeft Rijkswaterstaat Valk vandaag telefonisch laten weten. De daarbij gegeven reden: "Alle ophef in de media. En ze hebben er daar intern ook het nodige over gezegd, blijkbaar”, zegt Valk.

De restauranthouder zag sinds de afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer en bussen, zwaarder dan 3,5 ton, zijn omzet met zeker vijftig procent kelderen. "We krijgen iedere dag telefoontjes van mensen die zich afvragen of we wel open zijn”, zegt Valk. Om die onduidelijkheid weg te nemen, vroeg de ondernemer uit Hank Rijkswaterstaat om borden langs de snelweg te plaatsen.

Dat verzoek werd eerder deze week afgewezen. Rijkswaterstaat meldde toen dat het verband tussen de afsluiting van de brug en het omzetverlies voor Valk ‘niet is aangetoond.’

Maar op die afwijzing komt Rijkswaterstaat dus vandaag terug. Valk is blij: "Natuurlijk, alle beetjes helpen. Het vrachtverkeer kan nu ook lezen dat we bereikbaar én gewoon open zijn.”