Volledig scherm
Bouwlocatie in nieuwbouwwijk de Contreie © Jim Janssens/Oosterbouwt

Tientallen nieuwe woningen in de Contreie

OOSTERHOUT - Het jaar 2019 wordt weer een belangrijk jaar voor de nieuwe woonwijk de Contreie. Er worden tientallen nieuwe woningen opgeleverd. In de Kreek komen er veertig huizen bij en op de Slotlocatie worden veertig appartementen opgeleverd. Daarnaast worden er honderd woningen op de Zuidwestlocatie gebouwd die zowel dit jaar als in 2020 beschikbaar komen.  

Gegroeid

Quote

Aan de westkant van Oosterhout wordt nog steeds druk gebouwd.”

Marian Witte, wethouder wonen Oosterhout.

Volgens wethouder wonen, Marian Witte, zit het werk op schema: ,,In de Contreie aan de westkant van Oosterhout wordt nog steeds druk gebouwd en ondertussen wonen er ook al weer veel mensen. Oosterhout is in 2018 weer gegroeid naar 55.540 inwoners en dat komt mede door de nieuwbouw in de Contreie. We lopen nog steeds op schema en verwachten in uiterlijk 2021 de woningen gereed te hebben. Daarna is de gemeente nog aan zet om de openbare ruimte in te richten en moeten we ook de Ecologische Verbindingszone nog doortrekken. De Contreie is een wijk in het groen en dat gaan we in de openbare ruimte ook laten zien. De wijk is ondertussen al vol leven en saamhorigheid. Er is bijvoorbeeld een actieve buurtbeheergroep en de aangelegde speelplekken worden goed gebruikt.”

Bestrating

De bouwplanning heeft volgens Witte geen vertraging opgelopen. ,,Vertragingen zijn er niet. Ons uitgangspunt was gereed in 2021 en zoals het er nu naar uitziet gaan we dat halen. Daarna moeten we de wijk nog wel deels inrichten, woonrijp maken, met de definitieve bestratingen en groen zoals de Ecologische Verbindingszone. Die wordt dan doorgetrokken tot aan het Markkanaal.”

Buitengebied

De Contreie is de laatste bouwlocatie in het buitengebied van Oosterhout. Nieuwe woningplannen zullen binnen de stadsgrenzen gerealiseerd moeten worden. In de Contreie zijn naast bovengenoemde woningen ook nog vijftig vrije kavels en woonwerkkavels te koop. De meesten zijn onder optie en deels al in aanbouw. Op het Vrachelsplein/Schapenweide gaat in de toekomst ook gebouwd worden, maar voor deze locatie is nog geen concrete planning gemaakt.