Volledig scherm
© Mathijs Bertens - MaRicMedia

Tieners schrikken zich rot na aanrijding van 12-jarig meisje in Oosterhout (video)

OOSTERHOUT - Een 12-jarig meisje is vanmiddag rond 14.00 uur in Oosterhout aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde op de Burgemeester Holtroplaan ter hoogte van de Buurstede.

Het meisje wilde met haar fiets de Burgemeester Holtroplaan oversteken om naar de Buurstede te gaan en werd geschept door een achteropkomende auto. Omdat de situatie zich in eerste instantie ernstig liet aanzien, werd de traumahelikopter opgeroepen. Achteraf vielen haar verwondingen mee.

'Rotgeschrokken'

Twee jongens reden op hun fiets achter het meisje en hebben het ongeval zien gebeuren. De tieners zijn zich 'rotgeschrokken'. Wesley Kist: ,,Ze keek niet om en stak zo over. Ik riep nog 'kijk uit!', maar toen was het al gebeurd. Die auto reed gelukkig niet hard, zo'n 40 kilometer. De bestuurder schrok nog erger dan wij."

Jelle Meijer kent het meisje uit zijn vriendenkring: ,,Ik zag het pas toen ze al op de motorkap lag. Ze praatte nog wel, maar ze had haar ogen dicht.''

Ongelukkige samenloop van omstandigheden

De automobilist staat zichtbaar aangedaan naast zijn auto in de middenberm. ,,Hem valt niets te verwijten'', laat een politiewoordvoerder weten. ,,Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest. Het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.''

Volledig scherm
© Mathijs Bertens - MaRicMedia
Volledig scherm
© Mathijs Bertens - MaRicMedia
Een meisje is vrijdagmiddag op de fiets aangereden door een auto op de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout. Een traumahelikopter is op het veldje langs de weg geland.