Volledig scherm
© Rob de Haas / Mainstay Media

Tieners proberen auto te stelen in Oosterhout: duo mogelijk betrokken bij woningoverval Breda

OOSTERHOUT/BREDA - Twee tieners uit Oosterhout zijn dinsdagavond aangehouden toen zij bezig waren met het stelen van een auto. Volgens de politie zijn zij mogelijk betrokken bij de woningoverval aan de Spank in Breda. Die werd zondagavond 11 december gepleegd.

Bij de woningoverval drongen drie gemaskerde mannen de woning binnen. Het slachtoffer, een vrouw, werd in een kamer opgesloten. Er werd een portemonnee gestolen en een autosleutel. De vrouw raakte niet gewond, maar de overval maakte wel diepe indruk.

De twee jongens die afgelopen dinsdag werden aangehouden zijn 16 en 17 jaar. Zij waren rond 20.30 uur bezig op het Heuveleind in Oosterhout met het stelen van een auto. De sleutel van het voertuig was gestolen tijdens de woningoverval in Breda.

De twee Oosterhouters zijn in de cel gezet. De politie doet onderzoek.

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.