Volledig scherm
Arnoud Kastelijns wil discotheek Oscars in Raamsdonksveer weer openen. De uitgaansgelegenheid staat er nog precies zo bij als bij de sluiting, acht jaar geleden. foto Ron Magielse/het fotoburo

Tieners kunnen gewoon alcoholvrij carnaval vieren bij Oscars in Raamsdonksveer

Alcoholvrij carnaval jeugdRAAMSDONKSVEER - Tieners in de gemeente Geertruidenberg kunnen met carnaval terecht bij Oscars (Raamsdonksveer) en Arjan van Dijk (Geertruidenberg). De gemeente besloot dinsdagmiddag om beide zaken subsidie toe te kennen voor een alcoholvrij feest.

Wethouder Kevin van Oort: "De gemeente vindt het van essentieel belang dat het ook daadwerkelijk een alcoholvrij feest betreft. Dit betekent dat de subsidie niet toegekend wordt als de politie, buitengewoon opsporingsambtenaar of toezichthouder tijdens carnaval constateert dat er alcoholische dranken verstrekt worden in het café van Oscars. De subsidie wordt dan ook pas achteraf, na 28 februari 2017, verstrekt."

Arnoud Kastelijns, uitbater van Oscars, plaatste eerder vraagtekens over het doorgaan van het jeugdcarnaval, omdat hij nog steeds geen toezegging had gekregen. "Goed nieuws. Wij gaan het zeker organiseren."