Volledig scherm
In het programma Baas van Oosterhout komen lijsttrekkers op sollicitatiegesprek bij de Tienerpartij. © Screenshot Tienerpartij Oosterhout

Tienerpartij maakt online programma over verkiezingen: 'Vindt u jongeren niet belangrijk?'

OOSTERHOUT - Ook al mogen ze nog niet stemmen, de Tienerpartij in Oosterhout is volop bezig met de komende verkiezingen. De leerlingen van het Effent maken tot aan 21 maart een dagelijks, online televisieprogramma: Baas van Oosterhout. 

,,De politiek gaat ook over tieners, dus we bemoeien ons er wel mee'', vertelt Sem de Crom over het programma. Elke aflevering (lengte ongeveer elf minuten) wordt er één lijsttrekker uitgenodigd in de speciaal gecreëerde studio. Niet voor een gezellig praatje: de politici komen voor een heus sollicitatiegesprek. 

Pittige vragen

,,Het verkiezingsprogramma zien we dan als sollicitatiebrief’, aldus Fleur Petiet, een van de bedenkers van het concept. Pittige vragen komen aan bod, zoals: ‘waarom staat er helemaal niets over jeugdzorg in uw programma, vindt u jongeren niet belangrijk?’ en 'we lezen helemaal niets over veiligheid en drugs terwijl de kranten er bol van staan, vergeten..?'.

Iedere aflevering start met een uitleg van griffier Eric Kaarsemaker over het hoe en wat van de gemeenteraad. Baas van Oosterhout is te zien via het Youtubekanaal 'Tienerpartij Effent'. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Prachtig fotomateriaal
Thor-stoomveerdienst vanuit Geertruidenberg

    Prachtig fotomateriaal Thor-stoomveer­dienst vanuit Geertrui­den­berg

    GEERTRUIDENBERG - In 1846 vertrok de eerste boot met personen, goederen en vee vanuit Geertruidenberg naar Rotterdam. Zelfs koning Willem II maakte gebruik van de THOR-veerdienst Stad Geertruidenberg, die ook plaatsen als Capelsche Veer, Dussen, Keizersveer en Drimmelen aandeed. Ze waren een begrip de Thor-lijndiensten naar Rotterdam. Cees Schuller schreef er een boek over. Daarover gaat de lezing op donderdag 20 december in Geertruidenberg.