Volledig scherm
In het programma Baas van Oosterhout komen lijsttrekkers op sollicitatiegesprek bij de Tienerpartij. © Screenshot Tienerpartij Oosterhout

Tienerpartij maakt online programma over verkiezingen: 'Vindt u jongeren niet belangrijk?'

OOSTERHOUT - Ook al mogen ze nog niet stemmen, de Tienerpartij in Oosterhout is volop bezig met de komende verkiezingen. De leerlingen van het Effent maken tot aan 21 maart een dagelijks, online televisieprogramma: Baas van Oosterhout. 

,,De politiek gaat ook over tieners, dus we bemoeien ons er wel mee'', vertelt Sem de Crom over het programma. Elke aflevering (lengte ongeveer elf minuten) wordt er één lijsttrekker uitgenodigd in de speciaal gecreëerde studio. Niet voor een gezellig praatje: de politici komen voor een heus sollicitatiegesprek. 

Pittige vragen

,,Het verkiezingsprogramma zien we dan als sollicitatiebrief’, aldus Fleur Petiet, een van de bedenkers van het concept. Pittige vragen komen aan bod, zoals: ‘waarom staat er helemaal niets over jeugdzorg in uw programma, vindt u jongeren niet belangrijk?’ en 'we lezen helemaal niets over veiligheid en drugs terwijl de kranten er bol van staan, vergeten..?'.

Iedere aflevering start met een uitleg van griffier Eric Kaarsemaker over het hoe en wat van de gemeenteraad. Baas van Oosterhout is te zien via het Youtubekanaal 'Tienerpartij Effent'. 

  1. Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden
    PREMIUM
    column

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden

    Groningen ligt in Oosterhout. Om precies te zijn, ligt Groningen in de wijk Slotjes-Midden. Zijn er in Slotjes-Midden aardgasboringen? Zitten er scheuren in de huizen? Komt in die Oosterhoutse wijk ook de hele bevolking in opstand? Gaan ze boos en verontwaardigd bij Pauw zitten om politiek Den Haag onder uit de zak te geven? Nee, daar is geen sprake van. Zelfs niet dit weekend, als het met die verschrikkelijk koude noordoostenwind toch wel wat 'Gronings' aanvoelt in Oosterhout.