Volledig scherm
2016-04-22 15:03:14 DEN HAAG - Exteriuer van de Raad van State. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP

Tien mille boete voor illegaal wonen in Molenschot

DEN HAAG/MOLENSCHOT – De gemeente Gilze en Rijen heeft terecht een dwangsom opgelegd om de bewoning van een bedrijfspand aan de Schoolstraat in Molenschot te beëindigen.

In een definitieve uitspraak veegt de Raad de bezwaren van F. van Leijsen uit Molenschot van tafel. Gilze en Rijen legde al in 2016 een dwangsom van 10.000 euro op om Van Leijsen te dwingen de verhuur van zijn bedrijfspand als woning te beëindigen. De gemeente wil op de locatie in de Schoolstraat geen reguliere woning toestaan, omdat die binnen de geluidcontour(35-45Ke) van de vliegbasis ligt.

Gesprek

De gemeente wil wel toestemming geven om het pand als mantelzorgwoning te gebruiken, maar daar was in 2016 zeker nog geen sprake van. Toen verhuurde Van Leijsen het pand als gewone woning. En hoewel er nu druk overleg is tussen gemeente en Van Leijsen om alsnog een mantelzorgwoning in het pand mogelijk te maken, is dat volgens de Raad geen reden om de dwangsom kwijt te schelden. Immers, de overtreding dateert van 2016 en het overleg over de mantelzorgwoning is pas dit jaar opgestart.