Theo Verhoeven: 'Snel slopen dit puinhuis!'

videoMADE ,,Zo snel mogelijk slopen! Dit heeft geen zin. Het huis is helemaal uit z'n verband." Voor Theo Verhoeven mag de sloophamer vallen op zijn ingestorte huis aan de Blockmekerstraat in Made. Maandagavond viel de helft van de woning in puin na rioleringswerkzaamheden.

Quote

Dit huis is total loss

Theo Verhoeven
Volledig scherm
Theo Verhoeven: 'Dit huis is total loss' © Marja Klein Obbink

Gisteren was het gesprek met de bouwinspecteur van de verzekering. Verhoeven senior heeft zijn conclusie al getrokken: ,,Van de verzekering hoef je geen heil te verwachten. Wij hebben te maken met Europese regels of zoiets voor gevallen als deze.  Nou, wij trekken ons plan: dit huis is total loss, net als een auto. We gooien het plat en gaan opnieuw beginnen. Kunnen ook die bouwhekken hier omheen weg, dit kan toch niet langer zo blijven?!

Lees verder onder de foto.

Verhoeven wordt geroepen. Door zijn zoon. Er zijn nog zoveel klusjes te doen, ze hebben hem nodig.. Dat de gemeente al medewerking aan sloop heeft toegezegd, daar is hij blij mee, zegt hij nog vanachter het hek. 

Lachend: ,, Ik denk dat ik straks maar naar het gemeentehuis ga om te praten over vermindering van de WOZ-waarde." En weg is senior. Er is geen tijd voor 'praat'.  

Volledig scherm
Vanachter het hek doet Verhoeven senior verslag. 'Die puinhoop kan hier niet blijven' © Marja Klein Obbink

Voorlopig kan de gedupeerde familie tijdelijk in de loods- van Verhoeven Bedrijfskleding- naast hun huis gaan wonen. Met toestemming van de gemeente Drimmelen.

Riolering

Het huis aan de Bloemkwekerij is gestut, nadat het maandagavond half was ingestort na rioleringswerkzaamheden door de man des huizes. ,,Het begon met een scheurtje tegen zevenen en daarna zakte de hele boel in elkaar'', zegt de (schoon) moeder van de bewoners, Rita Verhoeven. ,,We zijn nog tot twee uur in de nacht met een hele ploeg vrienden bezig geweest om puin te ruimen, uitpuilende delen verder te ontmantelen en spullen uit het huis te halen. Gelukkig hebben we veel belangrijke spullen, met emotionele waarde, kunnen redden.''

Voor het rioleringswerk was geen vergunning aangevraagd maar dat hoeft ook niet, zegt een woordvoerder van de gemeente Drimmelen. ,,Dat werk mocht zonder vergunning worden uitgevoerd. Het ging om het vervangen van een kleine buis. En dat mag op eigen terrein.''

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?