De bibliotheken gaan weer open. Niet alleen de afhaalloketten. Bezoekers zijn ook weer welkom om ter plekke een boek uit te zoeken. Per 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht.
Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheken gaan weer open. Niet alleen de afhaalloketten. Bezoekers zijn ook weer welkom om ter plekke een boek uit te zoeken. Per 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht. © Pix4Profs / Johan Wouters

Theek 5 opent de deuren, maar beperkt activiteiten

OOSTERHOUT - De regionale bibliotheek Theek 5 opent vanaf morgen weer de deuren, maar schaalt het aantal geplande activiteiten af. Vanaf 1 december geldt voor mondkapjes de wettelijk voorgeschreven draagplicht. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”