Volledig scherm
OOSTERHOUT - De Lastige Broertjes in 2017. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Theehuis Floraliapark wordt bierbrouwerij

OOSTERHOUT - Het meer dan honderd jaar oude Theehuis in het Floraliapark wordt binnenkort een bierbrouwerij.  De Oosterhoutse hobbybrouwers De Lastige Broertjes hebben toestemming van de gemeente om een kleine brouwerij in de ruimte onder het huisje te vestigen. 

De nieuwe vloer ligt er al

Quote

We hopen dat we begin september kunnen openen, maar de datum staat nog niet vast.”

Peter Snoeren, Hobbybrouwer de Lastige Broertjes

,,Niet in het Theehuisje zelf", benadrukt brouwer Peter Snoeren. ,,Daar komen we niet aan. De onderruimte van ongeveer 18 vierkante meter  is wel geschikt. We hebben al een nieuwe vloer gelegd en wanden betegeld. We hopen dat we begin september kunnen openen, maar de datum staat nog niet vast.”

Een keer per maand brouwersdag

Het is de bedoeling van de brouwers Peter en Rob Snoeren en Ronald van Erven om een keer per maand een zogeheten brouwersdag te houden. ,,Dan gaan we ter plekke aan de slag. Mensen die willen komen kijken en een praatje maken, zijn van harte welkom", aldus Peter. ,,Veel mensen vinden het leuk om te zien hoe wij ons bier maken. Dat wordt makkelijker. We gaan ook proeverijen opzetten.”

Honderd liter

De Lastige Broertjes verwachten dat ze ongeveer honderd liter per dag kunnen brouwen. ,,Dat willen we opvoeren naar 300 liter.” De speciale Oosterhoutse bieren zijn verkrijgbaar op het terras van Floralia.  

Volledig scherm
OOSTERHOUT - Het monumentale theehuis uit de Waterloostraat werd in 1982 van zijn fundering getild door een zware hijsinstallatie. Het theehuisje dat achter in de tuin van een jugendstil-villa stond, verhuisde naar de Floraliatuin aan de Beneluxweg. In 1999 (zie foto hierboven) werd het huisje opgeknapt door vrijwilligers. Op de plaats van de villa staat nu theater De Bussel. © Johan Van Gurp
  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.