Volledig scherm
Het distributiecentrum van het voormalige Van Wanrooy Transport in Oosterhout is verkocht aan vastgoedontwikkelaar DHG. © Marcel van Dorst

Terrein Van Wanrooy Transport verkocht

OOSTERHOUT - Het logistiek complex aan de Koopvaardijweg 3 en 3a op Weststad in Oosterhout van FreightNed Warehousing is verkocht aan vastgoedontwikkelaar DHG. Dat heeft DHG dinsdag bekend gemaakt. Het perceel van 45.000 vierkante meter was eerder eigendom van voormalig transportondernemer Paul van W. die verdacht wordt van grootschalige cocaïnesmokkel.

Afstand genomen van voormalige eigenaar

Het distributiecentrum dat op het terrein staat, is verhuurd aan FreightNed Warehousing, dat de transportonderneming van Van Wanrooy Transport heeft overgenomen. Het Oosterhoutse bedrijf heeft afstand genomen van de voormalige eigenaar en is onder de vlag van FreightNed, met ook een vestiging in Ridderkerk, verdergegaan. 

Nieuw distributiecentrum

DHG wil naast het bestaande distributiecentrum van 24.000 vierkante meter een nieuw distributiecentrum van 10.000 vierkante meter ontwikkelen. DHG start nog dit jaar met de bouw. Richard Elich, Acquisition Manager DHG: ,,Deze transactie past in de strategie van DHG om haar vastgoedportefeuille verder uit te breiden.”

Gesloten

FreightNed maakte eerder ook gebruik van het terrein aan de Koopvaardijweg 7, maar dat pand is op last van de burgemeester vanwege bovengenoemde drugssmokkel gesloten.