Volledig scherm
© Foto: Ramon Mangold

Tegenvallende kermis Oosterhout roept nog altijd veel vragen op

OOSTERHOUT - De tegenvallende kermis in augustus in Oosterhout blijft de gemoederen bezighouden. De gemeente heeft toegegeven dat het 'geen ideale situatie' was, omdat 'het aanbod op de kermis niet compleet was'. Toch zijn veel vragen nog steeds niet beantwoord. Peter de Laat van Gemeentebelangen wil het naadje van de kous weten en heeft vragen gesteld aan het college.

Quote

Het duurt twee dagen om zo'n gevaarte op te bouwen en waterpas te zetten. Dan ga je de boel echt niet afbreken en een stuk verder weer opbouwen."

Peter de Laat (Gemeentebelangen).

 De Laat: ,,Ik krijg steeds meer informatie binnen van alle kanten en dat roept bij mij heel veel vragen op. Een van de grote publiekstrekkers kon niet komen, omdat hij vaststond aan de Pools-Duitse grens. Daardoor viel er een groot gat in het aanbod en zou er met diverse attracties geschoven zijn. Dat is de uitleg van de gemeente om te verklaren dat er veel lege plekken op de kermis waren, maar het lijkt me heel lastig om met kermisattracties te schuiven. Het duurt twee dagen om zo'n gevaarte op te bouwen en waterpas te zetten. Dan ga je de boel echt niet afbreken en een stuk verder weer opbouwen. Wat is daar precies gebeurd?" 

Achtbaan

De Laat vraagt zich ook af welke attractie er vaststond aan de Pools-Duitse grens. ,,Ik wil dat weten, want als het om de achtbaan gaat, is er iets vreemds aan de hand. Die stond namelijk twee weken daarvoor op de Tilburgse kermis. En dan naar Polen en weer terug naar Oosterhout?" De Laat zet ook vraagtekens bij de nostalgische kermis op de Markt. ,,Die zou kindvriendelijk zijn, maar er waren veel te weinig kindvriendelijke attracties zoals touwtje trekken en ballen gooien. Op de Heuvel was het te leeg. Vroeger was het daar veel leuker. De Buggy's zouden komen, die zijn ook niet geweest. Er is veel ontevredenheid over de samenstelling van de kermis." 

Gunning

Ook het feit dat de gemeente aangeeft dat er pas in 2019 'een compleet nieuwe kermis staat', gaat er bij De Laat niet in. ,,De nieuwe gunning voor 2018 is in november dit jaar. Dan heb je dus nog twee maanden de tijd om een goed programma samen te stellen. Dat moet toch geen enkel probleem zijn? Kortom er zijn mogelijkheden genoeg om Oosterhout en zijn inwoners , weer een kermis te bezorgen waar jong en oud zich in kan vinden", zo vindt het raadslid. De gemeente moet de vragen binnen drie weken beantwoorden.