Volledig scherm
De open dag van de nieuwe Cammeleur eerder dit jaar. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

‘Te weinig wc’s in De Cammeleur’

Geert Nijland

Een week geleden bleek dat volgens ingewijden tijdens de Qmusic Foute Party in De Cammeleur. Er waren zeker negenhonderd bezoekers. Vrouwelijke bezoekers konden zonder problemen binnen terecht voor een wc-bezoek. De mannen moesten daarvoor in de meeste gevallen naar buiten waar De Cammeleur in overleg met de organisatie van het feest dixies (mobiele urinoirs) had geplaatst.

Drukke avonden

Het multifunctionele complex beschikt op de begane grond over een toiletruimte voor mannen met daarin vier urinoirs en twee gewone wc’s. Voor de vrouwen is er een ruimte met daarin vijf wc’s. Kritische bezoekers van De Cammeleur zeggen dat dat veel te weinig is. Op drukke avonden kunnen er tegen de duizend mensen terecht in De Cammeleur.

Een bijkomend probleem voor de bezoekers is dat de wc’s bij de bibliotheek op de tweede verdieping tijdens evenementen beneden niet gebruikt mogen worden. Een ander probleem is dat de wc’s beneden weer betrekkelijk ver van de grote zaal liggen. Bij hoge nood en grote drukte is dat niet echt handig. 

Oplossing

Verantwoordelijk wethouder René Jansen zei deze week tijdens een persgesprek op het gemeentehuis dat hij bekend is met het probleem, maar dat de gevonden oplossing volstaat. Volgens Jansen zullen ook tijdens andere drukke avonden in De Cammeleur buiten dixies geplaatst worden.

De bouw van de nieuwe Cammeleur is met veel vertraging gepaard gegaan. Onlangs maakte de gemeente Dongen met de aannemer afspraken over de afrondende werkzaamheden.    

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.