Volledig scherm
PREMIUM
Voor veel mensen is de overlast door hondenpoep een van de grootste ergernissen. © ANP

Te weinig controle op honden, dan lagere belasting

VLIJMEN - Heusden heeft de hoofdlijnen uitgezet voor het beleid in 2019. Veel verrassingen waren er uiteindelijk niet. Wel is de kans groot dat hondenbezitters minder belasting gaan betalen, maar dan pas vanaf 2020.

Goed nieuws voor hondenbezitters in Heusden. De kans bestaat dat de hondenbelasting in 2020 omlaag gaat. Er is wel een voorwaarde: het gebeurt alleen wanneer in 2019 blijkt dat de opbrengst van die belasting méér is, dan wat Heusden via de inzet van een BOA besteedt aan de aanpak van overlast door honden(poep). Het niet-gebruikte deel wordt dan gebruikt om de belasting te verlagen.

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.