Volledig scherm

Te koop: 'I survived Merwedebrug'-shirt voor dappere A27-rijders

WERKENDAM - Telkens weer opgelucht als u de overkant heeft gehaald? Niek van Oost uit Werkendam wel. En daarom ontwierp hij een t-shirt met de tekst: 'I survived Merwedebrug'.

Via internet biedt de informaticastudent een verzameling kledingstukken aan. Van een eenvoudig t-shirtje tot een dikke trui met capuchon, allemaal met de twee boogjes van de beruchte probleembrug.

"Huilen heeft geen zin, dus laten we maar gewoon lachen om dat gedoe met die brug", zegt de 22-jarige Werkendammer. Zelf rijdt hij bijna dagelijks op en neer naar Asperen, aan de andere kant van het water.

"Ik zag iemand op Twitter de tekst 'I survived Merwedebrug' gebruiken. Toen dacht ik: da's een mooie voor op een ludiek t-shirt. Ik heb al een aantal exemplaren verkocht. En ik ga er zelf ook eentje dragen natuurlijk."

Overigens heeft Van Oost zelf weinig last van maatregelen. "Over het algemeen kan ik best lekker doorrijden. En mij gaan ze echt niet aan de kant halen wegens overbelasting, met mijn Peugeot 108-tje."

Vrijdag is de brug voor de derde dag op rij gedeeltelijk afgesloten in beide rijrichtingen op de A27. Vrachtverkeer wordt van de weggehaald. Voor iedereen die wél de overkant bereikt: hier de webshop.