Volledig scherm
De bovenwoning bij restaurant Me Gusta in Oosterhout is volledig uitgebrand. © Rob Musters

Tapasrestaurant Me Gusta begin 2020 weer open na brand

videoOOSTERHOUT - Tapasrestaurant Me Gusta op de hoek van de Bredaseweg en de Willemstraat in Oosterhout gaat als alles meezit in januari 2020 weer open. Dat zegt eigenaar Marcel van den Hul een dag na de brand in de woning boven het restaurant. 

,,Ik heb met experts gesproken en overleg gehad met de gemeente en als alles loopt zoals het moet, kunnen we in januari weer draaien.”

Geen verder onderzoek naar oorzaak brand

Quote

Ik ben helemaal flabber­gasted

Toby Bremmer, bedrijfsleider Me Gusta

Volgens Van den Hul is de brand in de bovenwoning ontstaan. De politie kan hier alleen over meedelen dat er ‘geen sprake is van brandstichting'. ,,We doen daarom geen verder onderzoek naar de oorzaak van de brand”, aldus de politiewoordvoerder. 

Van den Hul: ,,De bovenwoning is helemaal uitgebrand. In het restaurant hebben we ontzettend veel waterschade. Het plafond moet eruit en al het meubilair moet afgevoerd worden. Dat is niet meer te redden, maar de keuken is gelukkig volledig behouden. De brand heeft het restaurant niet bereikt.”

Sprakeloos

Bedrijfsleider Toby Bremmer die zeven jaar in Me Gusta werkt, is aangeslagen. ,,Ik ben helemaal flabbergasted", zegt hij terwijl hij donderdagochtend een kijkje neemt bij het pand dat is afgezet met hekken. ,,We draaiden zo goed. Het liep als een trein. En dan dit. Ik ben sprakeloos, maar een ding weet ik zeker. Me Gusta gaat weer open", zegt hij strijdbaar. ,,We komen weer terug.”

Populair

Dat het restaurant populair is, blijkt ook uit de honderden steunbetuigingen die Bremmer en Van den Hul binnen krijgen. ,,We worden overstelpt door appjes, telefoontjes en berichten op sociale media. Dat doet ons goed", zegt Bremmer.

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.