Surprisebakactie Rijen voor de voedselbank loopt storm

RIJEN - De oproep van Mieke Brouwers-Berkhoff om een appeltaart of cake te bakken voor kinderen van de voedselbank in het sinterklaasweekend heeft nogal wat losgemaakt. 

De Rijense krijgt via Facebook en op straat leuke reacties op Heel Rijen Bakt. ,,Ook in het dorp merk ik dat heel wat mensen gaan bakken.'' Via wethouder Rolph Dols hoorde ze dat medewerkers van Amarant op het gemeentehuis donderdag ook taarten bakken.

Twintig taarten  

 ,,Een vrouw  uit Rijen vroeg me hoe veel taarten nodig waren. Honderd ging ze niet redden, maar een stuk of twintig zag ze wel zitten'', lacht Mieke, dolblij dat het initiatief zo wordt opgepakt.  Ook buiten Rijen zijn initiatieven begonnen, maar daar heeft Mieke geen zicht op. ,,Mensen mogen het bericht delen. Het belangrijkst vind ik dat nog meer kinderen op 2 december een extra lekkere surprise hebben.''  

Bij Bakkerij Vromans in winkelcentrum De Laverije in Rijen hebben de eerste ochtend al zeker vijftien mensen de gratis beschikbaar gestelde gebakdozen opgehaald. ,,Ook voor de buren en familie'', zegt werkneemster Corry Taling. ,,Iedereen vindt het leuk. Ik ga zelf ook een cake bakken hoor'',  belooft ze.  

De taarten kunnen vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 bij de voedselbank in Rijen aan de Pastoor Gillisstraat 84 worden afgeleverd.   

Mieke Brouwers.
Volledig scherm
Mieke Brouwers. © Familie Brouwers
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement