Volledig scherm
Van der Valk restaurant in Gilze. © Google Maps

Subway opent vestiging aan A58 bij Gilze: 'Het wordt onderdeel van een foodcourt'

GILZE - Broodjesketen Subway begint in mei een zaak in Gilze. Het Amerikaanse bedrijf huurt het pand aan de A58, waar nu het Van Der Valk-restaurant nog zit. Eerder werd al bekend dat het gebouw ingrijpend wordt verbouwd. Nu blijkt dat er een foodcourt komt.

Horeca Groep Zuid Nederland exploiteert verschillende Subway-restaurants in het zuiden van Nederland. De zaak in Gilze is de eerste Brabantse Subway uit hun koker. De broodjeszaak opent haar deuren in Gilze waarschijnlijk op 1 mei. Ralf Jansen, eigenaar van Horeca Groep Zuid Nederland en franchise bij Subway, laat alvast wat los over de nieuwe zaak. "Het wordt onderdeel van een foodcourt", vertelt hij. "Verschillende merken die je vaker langs de snelweg ziet starten daar ook een zaak." Om welke ketens het gaat, mag hij nog niet zeggen.

Potentie

Jansen huurt het pand voor maar liefst tien jaar. Dit doen ze rechtstreeks via de familie Van der Valk. Jansen: "We hebben de locatie goed bestudeerd en zien heel veel potentie in de plek." Subway krijgt de beschikking over ongeveer 112 vierkante meter. Jansen mikt op zo'n veertig zitplaatsen. "Dat is groter dan een gemiddelde Subway-zaak. Daarnaast zetten we ook in op thuisbezorging."

Jansen denkt zo'n vijftien personeelsleden nodig te hebben om de zeven dagen per week open te zijn. Via Facebook liet hij al weten personeel te zoeken. "Zo'n twintig mensen hebben al gesolliciteerd. Ik merk veel enthousiasme vanwege de naam Subway."