Volledig scherm
Studenten van Avans begeleiden ouderen op een boottochtje door de Biesbosch. foto johan wouters/pix4profs

Studenten Avans vervullen ouderenwens op het water

DRIMMELEN - Pannenkoeken bakken, een reis maken in een luchtballon of een handmassage: op de Nationale Ouderendag werden de wensen van ouderen gisteren in vervulling gebracht. Voor Gerard (81) en Iet (75) Flim uit Breda was de wens om weer eens het water op te gaan.

Jaren had het stel een boot. "Het water trekt ons altijd", vertelt Iet. "Bijna twintig jaar hebben we zelf gevaren. We hebben de zeilboot weggedaan toen de kinderen niet meer mee wilden en we de boot niet meer goed met zijn tweeën konden hanteren. Toen ons gevraagd werd wat we vandaag wilden doen, zeiden we dat we een boottocht wilden maken."

Hun wens, én die van een groep andere ouderen, werd in vervulling gebracht op de wateren van Nationaal Park De Biesbosch. Met hulp van studenten van hogeschool Avans, want die hielden de ouderen gezelschap op de boot.

Sanne Bijlsma, docente aan Avans, vertelt hoe de dag tot stand kwam: "Alle tweedejaars studenten van de sociale studies konden meehelpen, maar ook mensen uit Breda en omgeving die interesse hadden in de activiteiten."

De studentes kregen nog een opdracht mee: maak een selfie van jou en de oudere. De foto's zijn terug te vinden op de Instagram van de Nationale Ouderendag.

In totaal werden er 350 wensen vervuld.