Volledig scherm
PREMIUM
Voorronde voor de strot van Oosterhout in de foyer van de Bussel: Kiki Verschuren in actie. © Pix4Profs-Ron Magielse

Strot van Oosterhout veroorzaakt volle zalen en plankenvrees

OOSTERHOUT - In theater de Bussel vond zondag de Strot van Oosterhout plaats. Net als vorig jaar zorgde de zangwedstrijd voor een muzikale lol, strenge juryrapporten en een hoop winnaars.

Dat Oosterhout een honger heeft naar lokale muziek is goed te zien wanneer je theater de Bussel binnenloopt. De tribune naast de foyer zit bomvol en ook vanuit het grand café luisteren mensen naar een cover van Michael Bublé. ,,Je staat er echt als een muzikant en dat heeft wel wat", laat jurylid Jeroen van den Bos de zanger na afloop weten. Zijn collega Antoine Trommelen is het hiermee wel eens. Tijdens de pauze laat hij weten vooral te letten op zaken als zuiverheid en uitspraak, maar ook uitdrukking en performance. ,,Sta je op het podium als een bang vogeltje, of iemand met lef?"

  1. OH Ares brengt fans uit heel Nederland naar Oosterhout en wil de stad wat teruggeven
    VIDEO

    OH Ares brengt fans uit heel Nederland naar Oosterhout en wil de stad wat teruggeven

    OOSTERHOUT - ,,In dit park hebben Eli (zijn manager), Dennis (zijn dj) en ik onze toekomst uitgestippeld. Dat maakt het echt bijzonder", glundert Rens Ottema, alias Ares, nog na. Hij trad zondagmiddag op op het Parkfeest Oosterhout, in het Slotpark. Een thuiswedstrijd. ,,Ik heb een behoorlijk vaste groep fans die me overal naartoe volgen, dat maakt het nu anders dan de eerdere keren dat ik hier stond. Ik voelde wat minder bewijsdrang, had er meer plezier in."