Strooiwagen maakt circuit Nieuwjaarscross Ter Aalst ijsvrij

TER AALST - Het parcours van de Nieuwjaarscross in Ter Aalst wordt vannacht door de gemeente Oosterhout ijsvrij gemaakt. ,,Ze boden meteen hulp aan. Buitengewoon positief", zegt Arjen van Drunen van de organisatie. ,,Er rijdt vannacht een strooiwagen, die na zijn vaste route ons parcours meepikt. Een zoutwagen rijdt over de harde stukken en het asfalt. De zachtere delen strooien we zelf in. Zaterdag in alle vroegte rijden we een paar keer over de route om het zand los te maken. Zo kunnen de deelnemers straks veilig komen sporten", aldus Van Drunen. 

Of het zaterdag druk wordt, kan Van Drunen niet voorspellen: ,,Dat hangt van het weer af. Vorig jaar hadden we tachtig deelnemers. We doen dit jaar niet aan voorinschrijvingen. De wedstrijd is uitgebreid. Er zijn meer categoriën voor de jeugd. Al vanaf vijf jaar kun je meedoen. Dat het koud is, maakt niet zoveel uit. Dan komen de mensen wel, maar bij neerslag kan de publieke belangstelling wel eens tegenvallen." De cross, die voor de vierde keer wordt gehouden, heeft zijn eigen charme, omdat een deel van het parcours door de tuin van de familie Van Oerle loopt en een stuk over golfbaan Bergvliet bij Den Hout. Op de route komen de renners zand, asfalt, heuveltjes, balken en een wasbord oftewel een rij golvende heuveltjes tegen. Van Drunen: ,,Met een man of tien beginnen we in oktober met de aanleg. Het circuit is dit jaar langer en heeft een paar nieuwe hindernissen. Zo is er op een hoger stuk op de golfbaan een helling waar je eerst naar beneden moet, even moet stilstaan, een hoek van 180 graden moet draaien en dan weer naar boven."  

Nieuwjaarscross, Pannenhuisstraat 40 in Den Hout. Zaterdag 7 januari. Entree bij kruising Bergsebaan, Blikkenweg, Pannenhuisstraat en Ter Aalst. Parkeren bij paviljoen de Houtse Meer. Starttijden en meer informatie zie nieuwjaarscross.nl