Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van Wanrooij sluit het hek voor het perceel aan de Windmolenweg in Dongen. De gemeente erkende onlangs een fout te hebben gemaakt toen zij in 2012 de bestemming van de oprit veranderde van wonen naar verkeer. Maar het gevaar is nog niet geweken, want Peter Kerkhof claimt nog altijd recht van overpad. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Strijd om stukje ‘historische Dongense grond’

DONGEN - Twee honden slaan aan als het bezoek het perceel aan de Windmolenweg in Dongen betreedt. We komen nu op ‘betwist’ gebied, op historische Dongense grond. Zelfs de Raad van State boog zich er al eens over. 

Bewoonster Yvonne van Wanrooij sluit het hek bij de opgang van het perceel. Het echtpaar Van Wanrooij haalde onlangs opgelucht adem toen de gemeenteraad van Dongen besloot een bestemmingsplanwijziging van 2012 terug te draaien. Zonder dat het echtpaar daarin werd gekend, veranderde de gemeente Dongen de bestemming in 2012 van ‘wonen’ naar ‘verkeer’.  

  1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
    Update + Video

    A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

    WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.