Volledig scherm
Archieffoto: kermis in het centrum van Oosterhout, hier in het Slotpark. Hoog vliegend op de rug van een olifant in de Flying Jumbo, of nog hoger in de stoeltjes van de Space Jam daar rechts achter, vangen de bezoekers de laatste zonnestralen. © Johan Wouters

Straten in Oosterhouts centrum afgesloten vanwege kermis

OOSTERHOUT - De Oosterhoutse kermis is in aantocht. Dat betekent ook dat de gemeente het centrum weer grotendeels afzet. Vandaag gaat de eerste straat dicht: de Bouwlingstraat, tussen de kruisingen met de Hertogenlaan en de Dr. Janssenstraat. Hier stallen de kermisexploitanten hun wagens.

Op andere plekken in de stad starten volgende week de voorbereidingen. Zo kunnen automobilisten vanaf dinsdag 18.00 uur niet meer parkeren op het Slotjesveld. Een dag later gaat om 08.00 uur de Heuvel dicht. Diezelfde dag sluit de gemeente ook de Slotlaan en Ridderstraat deels af voor verkeer.

De kermis is dit jaar van vrijdag 17 tot en met woensdag 22 augustus. Bussen rijden tijdens de kermis een andere route. De halte Slotlaan vervalt; de bus stopt tijdelijk aan de Van Oldeneellaan. De gemeente verwacht tot en met vrijdag 24 augustus nodig te hebben om de boel op te ruimen.