Volledig scherm
De Fik Erin treedt op bij het feest van de veteranenorganisatie. © De Fik Erin

Stichting Veteranen Amerstreek pakt uit met vier dagen feest in kerstperiode

RAAMSDONKSVEER/TETERINGEN - Een veteranenorganisatie voor de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en de dorpen Teteringen en Zevenbergschen Hoek. Sinds kort bestaat de Stichting Veteranen Amerstreek, voor veteranen uit de hele regio. 

Het is de opvolger van de nog niet zo lang geleden opgerichte Stichting Veteranen Geertruidenberg. “Maar we kregen veel bezoekers uit andere gemeenten“, verklaart initiatiefnemer Frank van den Stokker. “Hun vraag was of de naam niet herkenbaarder kon, het leek alsof de stichting alleen voor de gemeente Geertruidenberg was.“ Daarom besloot de stichting ‘uit te breiden‘. “Als je nu op de kaart kijkt van het landelijk Veteraneninstituut zie je een mooi sluitend net. Wij sluiten aan tot aan Waspik en Breda.“ 

Donatie

Volgens Van den Stokker is er een potentieel van 500 tot 600 adressen in de Amerstreek. Al enige tijd zijn er veteranenborrels, elke tweede donderdag van de maand. Thuisbasis is café LINQ in Raamsdonksveer. In de periode van kerst tot aan de jaarwisseling wil de stichting in samenwerking met de Veerse kroeg groot uitpakken met een benefietvierdaagse: 26, 27, 28 en 29 december. “Er komt een grote tent te staan, met dj's en artiesten wordt het vier dagen feest. Wij willen vooral onszelf presenteren aan het publiek, om zo bekendheid te genereren. Wie wil, kan een donatie doen voor onze stichting.“ Bijdragen worden daarnaast ingezameld via het aanvragen van verzoeknummers. De lokale omroep, SLOG, zal alle dagen aanwezig zijn om op radio en tv verslag te doen. 

Op het programma van de benefietvierdaagse staan onder meer dj Willem de Wijs, De Fik Erin, Joeri Plaizier, Mark van Overveld en Nelis Leeman. De toegang is gratis, café LINQ is te vinden aan de Hoofdstraat 12. Tweede Kerstdag begint het  om 22.00 uur, donderdag en vrijdag om 20.00 uur, zaterdag om 12.00 uur.