Stichting Leergeld krijgt extra geld van gemeente Dongen

DONGEN - Stichting Leergeld krijgt dit jaar 10.000 euro extra van de gemeente Dongen. De stichting luidde eerder al de noodklok omdat het aantal aanvragen dit jaar sterk gestegen is. Leergeld ontvangt voor 2016 al van de gemeente een bedrag van 17.500 euro wat al een bijna een verdubbeling is op de voorgaande jaren. 

Daar komt nu 10.000 euro bij. En dat is hard nodig want in september dit jaar bleken de uitgaven voor Dongen al ruim 37.000 euro. Het extra bedrag komt uit een overschot op het budget minimabeleid. Leergeld heeft de overeenkomst met de gemeente dat het zelf 25 procent van de inkomsten zelf bij elkaar zoekt. De gemeente draagt tot maximum 75 procent bij maar is dat niet verplicht. In 2015 hebben 130 kinderen uit 63 gezinnen gebruik gemaakt van de ondersteuning die Leergeld biedt. 

Dit kan zijn met een voorziening op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en welzijn. De stichting verwacht in 2017 een verdere stijging van de vraag. De gemeenteraad van Dongen stemde begin november al in om gelden, die structureel beschikbaar worden gesteld door staatssecretaris Jetta Klijnsma voor kinderen in armoede, in te zetten voor de tekorten van Stichting Leergeld.