Volledig scherm
PREMIUM
De Cammeleur. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Stevige kritiek oppositie op coalitie Dongen: ‘Deze begroting tast het dna van Dongen aan

DONGEN - De vraag hoe sociaal de Dongense begroting is, kwam tijdens het debat over de toekomst van de gemeente steeds weer bovendrijven. Jeugdzorg, mantelzorg en buurtbemiddeling waren sleutelbegrippen. Ook de verhoging van de OZB en het lot van de Cammeleur kwamen om de hoek kijken.

Het is onderhand een voorspelbaar ritueel. Voorstellen van het Dongense college van B en W worden vrijwel probleemloos geaccepteerd door de coalitie. Die veegt kritische kanttekeningen van de oppositie van tafel. Dat was ook weer het geval bij de bespreking donderdag van 'Dongen Doelgericht', een begroting voor de komende vier jaar. 

  1. Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
    PREMIUM

    Duitse natuurbe­scher­mers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haring­vliet kan

    De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.